Francouzské croissanty

Včera jsem se rozhodla, že připravím francouzskou snídani a upeču croissanty. Nachystala jsem se na to tak, že jsem si našla recept v Apetitu. Příprava těsta je celkem složitý proces…. Zpracovat těsto bez másla, to se ještě dá, ale máslo se pak musí do těsta postupně vpravovat, musí být správně vyválené, dává se uležet do lednice, a zase znova rozbalí, vyválí a to vše se opakuje třikrát nebo čtyřikrát (mrkněte na video). Když už je těsto hotové, necháte ho přes noc uležet. A ráno hurá na croissanty… No, prostě se mi to nepovedlo…. Zachránilo mě listové těsto, ze kterého jsem připravila  tyto trochu nevzhledné croissantorohlíčky. Ale u nás doma si každý myslel, že jsem upekla ty pravé francouzské 🙂 Tak dnes se chystám na beránka. Už jsem taky zhlédla video… 🙂 Zatím se na to cítím 🙂 Co vy, už jste někdy zkoušeli tyto důležité francouzské zbytečnosti, které dělají život tak sladkým?

foto: Vintagelover

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty a jeho autorem je Vintagelover. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

20 komentářů u „Francouzské croissanty

  1. Moni, máš můj obdiv. Na croissanty si já netroufám. Tahle těsta nerada dělám, je to pracné, složité a zdlouhavé 🙂 Stačí mě, že dneska budu dělat těsto na alsaský cibulový koláč. A zachránila jsi to báječně, já bych rozdíl nepoznala. Já budu péct ještě mazanec, to je skoro bez práce. A jako vždy krásně nafoceno. Jak jsem tak jsem včera procházela Tvůj blog, musím konstatovat, že v těch fotografiích je velký posun kupředu. Jen tak dále!

    • Baru, to zní lákavě, alsaský cibulový koláč… Těsto na croissanty je opravdu hodně pracné a hlavně je to časově náročné. To aby si člověk na to vzal dovolenou 🙂 Moc mne těší Tvá pochvala fotek… DÍKY. Pa!

  2. Moni, nezkoušela, vždycky mě od toho odradila právě ta složitost receptu ….. nakonec jsi to ale zachránila šalamounsky a kdyby jsi se nepřiznala, tak bych to vážně nepoznala ….. máš to nádherně nafocené ….. Marki

  3. Zkouším taky ráda cokoli, ale na tohle těsto fakt ne!! Jsi dobrá! Miluju croissanty, a nejlepší maji v Ikea ke snídani!! Teplý croissant s kávou za 15 kč, určitě to tam vyzkoušejte!! Já včera upekla mazanec a nic moc!! Už jsem upekla lepší. Tak hezké velikonoce a sluníčku konečně hurá!! Martina

    • Martino, děkuji, ale bohužel jsem to těsto nedotáhla do zdárného konce, ale ty listové nebyly špatné 🙂 V té IKEA jsem je ještě nevyzkoušela. Zní to lákavě… Tak už vím kam pojedu v nejbližších dnech. Martino, krásné Velikonoce!

  4. Ale ty vypadají francouzsky:-)))) a jsou naprosto skvělé…a určitě tak chutnají,protože si je tvořila s láskou.
    Velikonoční pohodu u dalších mňamek přeji. Eva

  5. Nezkoušela, trochu se toho bojím a tvůj příspěvek mě zrovna nepovzbudil! 😀 Ale vyklouzla jsi z toho „se šarmem pařížanky“ :)))

  6. Moni, jsou k nerozeznání:-)) Já taky ráda zkouším, ale musí to být rychlé a jednoduché. A díky za pochvalu muffin, dnes jdu na další …. takže u nás letos nebude ani mazanec ani beránci. Přeji ti také krásné velikonoce a těším se na tvého beránka:-)

    • Jani, propadli jste chuti muffin… Vůbec se nedivím, na fotkách vypadají úžasně. Včera jsem upekla dva beránky. Vyzkoušela jsem nový recept, ale bohužel, se mi nepovedl. Je to takový ležící chudáček… ale bude dobrý. Vrátila jsem se ke starému osvědčenému receptu a už nám zdobí stůl.

    • Romčo, děkuji za komentář. Přečetla jsem si ho včera večer, kdy jsem za sebou měla uklizeno, navařeno, nabarveno… Přesně tohle jsem potřebovala slyšet. Jste taky báječnááá 🙂 Hezké Velikonoce!

  7. Moni, klobouk dolů! Tvé zachráněné croissanty vypadají lákavě a určitě byly dobré! Vzhledem k tomu že žiju ve Francii toho peču francouzského celkem hodně 🙂 Určitě tě potěší že tady nikdo vlastní croissanty k snídani nepeče neboť je to jak píšeš, to aby si vzal jeden dovolenou a plánoval snídani na kvartály 😉 Stačí ráno skáknout k pekaři nebo cestou do práce zajít do bistra na stojáka k baru na jedno černé s croissantem 🙂

    • Máš pravdu, pustila jsem se do nesplnitelného úkolu… A u nás se už občas taky dají sehnat dobré croissanty. Ale ty vaše francouzské, bych ráda někdy ochutnala… Tak si jdu uvařit kafe a z Lidlu jsem si přinesla croissanty :-)))

Napsat komentář: Vintagelover Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *