Rajčatová polévka

Jak u nás chutná léto? Meruňkové knedlíky polité máslem a kysanou smetanou. Ovocné koláče s drobenkou, smetanové houbové omáčky, grilované cukety…. Poslední dobou si ráda vařím i krémové polévky z dýní, květáků, brokolic… a taky rajčat. K rajčatům jsem tentokrát přidala zelené papriky, česnek, cibuli, dochutila čerstvou petrželkou a tymiánem. Vše jsem dusila na másle. Po dostatečném změknutí zeleniny, jsem polévku rozmixovala a nakonec přidala smetanu. Oh, to byla dobrota! Výborné jsou na posypání smažené krutonky, ale po dovolené mám období bez pečiva… I když čerstvý rohlík namazaný máslem a meruňkovou marmeládou nemá chybu :-). Tak dobrou chuť.

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty a jeho autorem je Vintagelover. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *