Ztracená (zastřená) vejce

I když docela často a ráda vařím, včera jsem vyzkoušela tuto jednoduchou dobrotu poprvé. Přečetla jsem spoustu rad a receptů a nakonec jsem zvolila tento postup. Hezké ráno 🙂

1. Vodu přivedeme k varu, osolíme ji a mírně snížíme příkon tepla
2. Vejce na pár vteřin opatrně vyklepneme do misky s octem a potom naběračkou nabereme a vložíme do vody, kterou udržujeme těsně pod bodem varu
3. Vejce, vaříme 2-3 minuty (záleží, jak tuhý chceme žloutek!)
4. Opatrně, pomocí sítka nebo naběračky, vyjmeme z vody, necháme okapat a vložíme na talíř.

 phpto © Vintagelover


Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty a jeho autorem je Vintagelover. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

7 komentářů u „Ztracená (zastřená) vejce

  1. Keď mi ostane kuracia alebo hovadzia polievka a nechce sa mi variť cestoviny, tak vtedy do polievky klepnem vajíčka a doma to má hlavne pri manželovi veľký úspech.

  2. Tuším sa to volá vajce Benedikt. Tiež ho robievam a na pečený chlebík je to naozaj lahôdka. A aj to krásne vyzerá. Manželovi musím priložiť ešte aj plátok do chrumkava opečenej slaniny. Pekný deň. Andrea

  3. Vejce Benedikt nebo zastřený nebo ztracený je prostě super :), nejvíc nejlepší je do salátu. Kdyby to šlo bez octa, tak by to bylo uplně nejlepší, pač ocet nemám ráda a smrdí mi…ale chápu zde jeho funkci no :(.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *