Advent

Celý víkend, i když hodně hektický, se nesl v duchu adventu. Světýlka v oknech ještě nemám, ale voní nám tady jehličí, svíčky září, naše černé kotě si hraje s papírovými stromečky a vanilkový lusk připraven na pečení rohlíčků. V každém případě se přimlouvám za použití pravé vanilky. Dočetla jsem se, že stačí vložit lusk do sklenice s moučkovým cukrem. Dokonale ovoněný bude za pár dní. Na půl kila cukru postačí jeden vanilkový lusk – podélně ho rozřízněte a špičkou nože vyškrábnete zrníčka. Letos zkusím trochu jiný recept. A jaký je váš nejosvědčenější?

P.S. Fotky jsou z pinterestu, jen ty zelené věnce jsou mé… Mám další várku červených zástěr, tak můžete objednávat 🙂

photo © Vintagelover

Příspěvek byl publikován v rubrice Vánoce a jeho autorem je Vintagelover. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

9 komentářů u „Advent

  1. Rohlíčky nepeču, nějak si vystačím s perníčky =). Ale trik s vanilkovým luskem znám, babička to tak dělávala. Měla ho i v cukřence na posyp bábovek a buchet ^_^
    Btw., stále ještě sháníme ty správné světýlka =(

    Fajn den, pozor na náledí =),
    Michael
    http://www.ontheleaf.net / facebook

  2. Ahoj Moni 🙂 Věnce máš opravdu nádherné!!!! Oba, úplně slintám, no krása 🙂 My děláme pracny i rohlíčky stále podle receptu po babičce, myslím, že jsme zkoušely i něco jiného, ale nechutnalo to tak dobře… hlavně tam musí pro nás být máslo! 😀 Budeme péct o víkendu. A s tím luskem do cukřenky to opravdu funguje, my to takhle děláme. Světýlka taky ještě nemáme, nestíhám… po pravdě je pojedu teprve koupit, ale až bude bezpečněji a silnicích. Moni paa a hezke dny 🙂 pusu Ráďa

Napsat komentář: Radush Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *