Předvánoční atmosféra

Ochutnala jsem první vánoční štolu (kupovanou), vyzkoušela jsem avizované papírové  ozdoby a nasušila jsem pár jablečných křížal…

  1. Velmi často a ráda peču, ale vánočky, štoly a další podobné dobroty se mi nikdy nepodařily úspěšně upéct. Nevím, kde je zakopaný pes. Tak třeba letos na ně bude příznivá chvíle… :-). Zkusím tu od FoodLover.
  2. Papírové ozdoby, o kterých jsem se zmiňovala v předešlých příspěvcích, jsou jednoduché na výrobu. Stačí tavná pistole (to je teď má velká přítelkyně) a ostré nůžky. Nůžkami vystřihneme požadovaný tvar a hrany přeložené ozdoby spojujeme tavnou pistolí. Zde je to celkem dobře vyfoceno.
  3. No, a jablečné křížaly máme moc rádi, a tak jsem je jen tak vyzkoušela nasušit… a ejhle ono se to podařilo…

foto: Vintagelover

Příspěvek byl publikován v rubrice Vánoce a jeho autorem je Vintagelover. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

10 komentářů u „Předvánoční atmosféra

  1. Štólu pečiem každý rok a nie je to moc zložité a dobrá pochúťka k čaju či kávičke. Ozdoby z papiera sú nádherné a sušené jablká, tak na tie je špecialista moja svokra. Andrea

  2. My včera, dnes a zítra 🙂 pečeme cukroví a vtipné je, že jsem letos poprvé taky sušila křížaly. Hezký víkend, Dana

    • Dano, křížaly jsem taky nikdy nezkoušela, ale letos jme měli dost jablek, tak jsem jich pár dala usušit a povedlo se to. Je to pochoutka! Hezký start v novém týdnu!

  3. Ozdoby vypadají krásně a křížaly mňam – to jsi je sušila jen tak nebo v sušárně? Co mám domácí pekárnu, tak i vánočku zvládám, dokonce i zamotat to vždycky nějak jde. Krásný víkend!

Napsat komentář: Dana Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *