Je jednoduchá a rychlá. Hlavně je moc dobrá. Vyzkoušejte 🙂 Základní recept jsem si vypůjčila z časopisu Apetit. Jinak jsem experimentovala.
- 400 g kuřecích jater
- 150 g másla + 50 g na závěrečné zalití
- 2 stroužky česneku
- 2 cibule
- 4 jarní snítka tymiánu + na ozdobu
- 2 lžíce smetany ke šlehání
- sůl a pepř
- opečenou anglickou slaninu
- plody kustovnice čínské
1 Játra důkladně očistěte. Ve velké hlubší pánvi zahřejte lžíci másla a osmahněte na něm cibuli s česnekem a tymiánem. Nechte minutu rozvonět, přidejte játra a opečte je dohněda – při zmáčknutí by měla zůstat pružná, uvnitř růžová, ale zároveň nesmějí být syrová.
2 Celou směs přelijte do kuchyňského robotu a promixujte na pastu. Přidejte plody kustovnice čínské. Přidejte zbývající máslo, smetanu, sůl a pepř a ještě několikrát umixujte. Paštiku rozdělte do malých misek nebo skleniček a důkladně uhlaďte.
3 Rozpusťte 50 g másla, nechte vychladnout a přelijte jím paštiku. Ozdobte tymiánem, kustovnicí a opečenou anglickou slaninou a nechte máslo v chladu ztuhnout.