Prvomájová domácí paštika

Je jednoduchá a rychlá. Hlavně je moc dobrá. Vyzkoušejte 🙂 Základní recept jsem si vypůjčila z časopisu Apetit. Jinak jsem experimentovala.

  • 400 g kuřecích jater
  • 150 g másla + 50 g na závěrečné zalití
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 4 jarní snítka tymiánu + na ozdobu
  • 2 lžíce smetany ke šlehání
  • sůl a pepř
  • opečenou anglickou slaninu
  • plody kustovnice čínské

Játra důkladně očistěte. Ve velké hlubší pánvi zahřejte lžíci másla a osmahněte na něm cibuli s česnekem a tymiánem. Nechte minutu rozvonět, přidejte játra a opečte je dohněda – při zmáčknutí by měla zůstat pružná, uvnitř růžová, ale zároveň nesmějí být syrová.

Celou směs přelijte do kuchyňského robotu a promixujte na pastu. Přidejte plody kustovnice čínské. Přidejte zbývající máslo, smetanu, sůl a pepř a ještě několikrát umixujte. Paštiku rozdělte do malých misek nebo skleniček a důkladně uhlaďte.

Rozpusťte 50 g másla, nechte vychladnout a přelijte jím paštiku. Ozdobte tymiánem, kustovnicí a opečenou anglickou slaninou a nechte máslo v chladu ztuhnout.

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty a jeho autorem je Vintagelover. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *