Už pečete? Kolik druhů? Dnes vynechám tip na výlet a dám aktuální tip na vánoční cukroví. Při loňských vánocích u nás měly velký úspěch čokoládové lanýže obalené mandlovými lupínkami. Tady je recept: 6 lžic 30% smetany, 50 g másla, 200 g tmavé čokolády, 1 tyčinka ledových kaštanů, mandlové lupínky nebo kakao.
V malém kastrůlku přivedeme smetanu k varu. Přidáme máslo a za stálého míchání necháme rozpustit. Už nevaříme. Do směsi rozlámeme čokoládu a ledové kaštany. Pomalu promícháváme, než se všechna čokoláda rozpustí a vytvoří hladkou hmotu. Necháme vychladit a dáme odležet do lednice. Druhý den vytváříme pomocí dvou kávových lžiček malé noky a obalujeme je v kakau nebo v mandlových lupíncích. To je vše!
Hezký den a tady je písnička… k pečení :).
Foto: zde
No teda Monči, koukala jsem na to křeslo – paráda!! a dokonce mám podobné i to druhé křeslo…ještě bych si měla pořídit tu hovězí kůži :-)))a také máš krásný obraz nad pohovkou..prostě máš všechno sladěné do detailu :-)měj se prima Jana
Ahoj Moni,
lanýže vypadají nádherně a podle toho co v nich je musí i skvěle chutnat a navíc nevypadají vůbec složitě,………….. děkuju za inspiraci, určitě je vyzkouším ……….Marki