Tip na vánoční cukroví – čokoládové lanýže

Už pečete? Kolik druhů? Dnes vynechám tip na výlet a dám aktuální tip na vánoční cukroví. Při loňských vánocích u nás měly velký úspěch čokoládové lanýže obalené mandlovými lupínkami. Tady je recept: 6 lžic 30% smetany, 50 g másla, 200 g tmavé čokolády, 1 tyčinka ledových kaštanů, mandlové lupínky nebo kakao.

V malém kastrůlku přivedeme smetanu k varu. Přidáme máslo a za stálého míchání necháme rozpustit. Už nevaříme. Do směsi rozlámeme čokoládu a ledové kaštany. Pomalu promícháváme, než se všechna čokoláda rozpustí a vytvoří hladkou hmotu. Necháme vychladit a dáme odležet do lednice. Druhý den vytváříme pomocí dvou kávových lžiček malé noky a obalujeme je v kakau nebo v mandlových lupíncích. To je vše!

Hezký den a tady je písnička… k pečení :).

Foto: zde

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty, Vánoce a jeho autorem je Vintagelover. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u „Tip na vánoční cukroví – čokoládové lanýže

  1. No teda Monči, koukala jsem na to křeslo – paráda!! a dokonce mám podobné i to druhé křeslo…ještě bych si měla pořídit tu hovězí kůži :-)))a také máš krásný obraz nad pohovkou..prostě máš všechno sladěné do detailu :-)měj se prima Jana

  2. Ahoj Moni,
    lanýže vypadají nádherně a podle toho co v nich je musí i skvěle chutnat a navíc nevypadají vůbec složitě,………….. děkuju za inspiraci, určitě je vyzkouším ……….Marki

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *