Rozplývající se těsto, šťavnatá hruška a záplava jemného krému. Tady je recept: 250 g hladké mouky, 1/4 lžičky kypřícího prášku, 1 lžíci krystalového cukru, 150 g másla, 80 ml studené vody, 1 vanilkový lusk. Náplň: 4 hrušky, 2 lžice vody, jeden bílek, půl hrnku hnědého cukru, 40 g másla, 3 vejce, 1/4 hrnku smetany. Zpracujte mouku, prášek do pečiva, cukr, máslo a semínka z vanilkového lusku. Vlijte vodu a zpracujte do těsta a nechte odležet v lednici. Olupané rozpulené hrušky vložte do velké pánve s dvěma lžícemi vody. Na mírném ohni duste 2 minuty. Hrušky vyndejte a nechte vychladnout. Těsto rozválejte. Vyložte jím formu a celé ho potřete rozšlehaným bílkem. Hnědý cukr, rozpuštěné máslo, vejce a smetanu dejte do mísy a ušlehejte do krému. Na těsto naskládejte hrušky. Zalijte vyšlehanou krémovou směsí. Vložte do předehřáté trouby a pečte 40 až 50 minut. Dobrou chuť!
Photo © Vintagelover
Moni,vypada nadherne! Presne muj salek kavy:-)
Krasny den!
Veru, při pečení dělám ještě několik dalších neodkladných věci, tak se nám trochu více zbarvil :-). Ale byl taky dobrý.
Určitě vyzkouším, hrušky máme rádi. A hlavně gratuluji ke článku v Katce. Přeji co nejvíce takových radostí 🙂 Hezký a pohodový den!
Magdi, Katka mi udělala radost… Tak děkuji .-)
Moniko z Tvých fotek se mi zbíhají sliny a ten květ kaliny vypadá jako šlehačka, mňam 😉
oprava sbíhají samozřejmě…těžký den v práci…
Dano,ta kalina je hodně dekorativní, musím z ní udělat nějakou kytici, dokud mi neodkvete. Letos mám květy obalený keř… A děkuji!
Moni, nádhera jako vždy 😉 ! Dneska jsem si na tebe vzpomněla, když jsem pekla závin se švestkami a říkala jsem si, jestli bude vypadat aspoň z poloviny tak dobře jako tvoje výtvory 🙂 . Krásný večer a pochutnejte si s děvčaty 😉 !
Zuzi, mé pečící výtvory se mi taky pokaždé nepovedou i ten hruškový páj tam mohl být kratší dobu 🙂
Teda jak je pozdě večer, tak bych si hned dala, to se jí i očima, nebo hlavně očima
Ivo, moc děkuji, byl hned pryč. Upeču a přinesu… 🙂