Původně jsem chtěla psát o podlaze Quick-Step, ale ještě než jsem se k tomu dostala, vyzkoušela jsem jablečný koláč z jednoduchého těsta. Tady je recept: 200 g polohrubé mouky, půl kelímku bílého jogurtu (tak asi tři polévkové lžíce) a 120 g másla. Vše zpracujeme. Těsto dáme do lednice na půl hodiny uležet. Uleželé těsto vyválíme, vložíme do kulaté formy, na něj poskládáme nakrájená jablka a potřeme je nejlépe citronovou nebo ostružinovou marmeládou. Dáme péct na 180 stupňů. K ranní kávě je výtečný 🙂
P.S. Těsto používám také na jablečný štrúdl. Vyzkoušejte 🙂
Dobrý den, opět skvostné aranžmá, určitě vyzkouším budu referovat.
A pak už jen hrstmi hrnout do úst. Paráda.
Moniko, musím ti poděkovat, zkusila jsem dnes tento koláč, se šípkovou marmeládou a BYL výborný! Hezké podzimní dny…D.
Dobrý den, později, ale přece, referuji, jak jsem slíbila, upekla jsem koláč a blahořečila jsem Vám – jednoduchý recept, nečekaně dobrý koláč, speciální marmelády jsem neměla a tak jsem jablka zakapala citrónem a na závěr potřela dýňovo-jablečným džemem (byl po ruce) a výsledek byl výborný. Děkuji za recept, zařadila jsem mezi své recepty.