Jahodový piškot

Při pondělku vkládám něco sladkého červeného… V kulaté formě jsem upekla jahodový piškot, potřela jsem ho slabou vrstvou kysané smetany a jahodovým coulis.

Coulis: Jahody jsem vložila do rendlíku spolu s cukrem, podlila je asi deci vody a nechala 10 minut provařit.  Mimochodem, coulis můžete dělat i malinové, borůvkové, z mixu lesních plodů a pod. A hodí se taky k lívancům.

Piškot: 6 vajec, 6 lžic moučkového cukru, 6 lžic polohrubé mouky. Postup je zde. Přeji krásný start v novém týdnu!

Photo © Vintagelover

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty a jeho autorem je Vintagelover. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

14 komentářů u „Jahodový piškot

  1. Moniko, to je při pondělku tedy pěkná podpásovka…..okusuji monitor….:-)
    Ukládám recept a vyzkouším někdy, pa.

  2. Paní Moniko, už stačííi…se neunesu 😉 O víkendu jsem vyzkoušela hruškový páj a díky Vám jsem byla chválena až do nebes.
    Opět krásné fotky.
    Hezký den přeji.
    Veronika

  3. Můžu já s Tebou a Tvým blogem hubnout, Moni? Samozřejmě, že nemůžu :-)))) ! Mimochodem, musím si rychle vyhledat význam slova „coulis“, abych nebyla úplný analfabet 🙂 ! Krásný večer, krásná a šikovná kuchařinko!

  4. Úžasný pohled na jahodový dezert, škoda, že jsem se nepodívala dřív na Tvůj dnešní příspěvek, určitě bych recept použila a ohromila návštěvu .Když to spojím s kyticí v minulém příspěvku, je to naprosto super. Mohu si jenom povzdechnout. Skláním se. Hana

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *