Při pondělku vkládám něco sladkého červeného… V kulaté formě jsem upekla jahodový piškot, potřela jsem ho slabou vrstvou kysané smetany a jahodovým coulis.
Coulis: Jahody jsem vložila do rendlíku spolu s cukrem, podlila je asi deci vody a nechala 10 minut provařit. Mimochodem, coulis můžete dělat i malinové, borůvkové, z mixu lesních plodů a pod. A hodí se taky k lívancům.
Piškot: 6 vajec, 6 lžic moučkového cukru, 6 lžic polohrubé mouky. Postup je zde. Přeji krásný start v novém týdnu!
Photo © Vintagelover
Moniko, to je při pondělku tedy pěkná podpásovka…..okusuji monitor….:-)
Ukládám recept a vyzkouším někdy, pa.
Dano, všem moc chutnal a je to rychlovka. Hezký den!
Mončo, ty jsi úžasná při pondělku:-)
A vypadá to báječně:-)
Papa
Hezký den.
E.
Tak se někdy zastav 🙂
Paní Moniko, už stačííi…se neunesu 😉 O víkendu jsem vyzkoušela hruškový páj a díky Vám jsem byla chválena až do nebes.
Opět krásné fotky.
Hezký den přeji.
Veronika
Veroniko, tak to mě moc těší, že jsem Vás inspirovala hruškovým pájem. Hlavně, že chutnal!
No vypadá úžasně a určitě úžasně i chutná Ahoj Moniko
Ivo, určitě ho vyzkouším i z lesního ovoce… bude kyselejší….
Můžu já s Tebou a Tvým blogem hubnout, Moni? Samozřejmě, že nemůžu :-)))) ! Mimochodem, musím si rychle vyhledat význam slova „coulis“, abych nebyla úplný analfabet 🙂 ! Krásný večer, krásná a šikovná kuchařinko!
A už jsem o kousíček chytřejší a také zdatnější ve francouzském jazyce 🙂 – vyhledala jsem si význam i výslovnost! Jupííí!
Zuzo :-)))) Díky ♥
Úžasný pohled na jahodový dezert, škoda, že jsem se nepodívala dřív na Tvůj dnešní příspěvek, určitě bych recept použila a ohromila návštěvu .Když to spojím s kyticí v minulém příspěvku, je to naprosto super. Mohu si jenom povzdechnout. Skláním se. Hana
Hani, já Ti ho někdy upeču 🙂
děkuji za super recept, právě čekám až piškot vychladne:-) už se těším, voní krásně:-)