Můj recept na jablečný štrúdl

Proč nezačít pondělí pečením… Včera jsem upekla jablečný štrúdl. Těsto si dělám sama. Je to náš rodinný recept a už ani nevím, odkud ho máme. Tady je: 20 dkg hladké mouky, 1 kysaná smetana (nebo jogurt, ale kysaná smetana je lepší) a půl másla. Vše zpracujeme a necháme asi půl hodiny uležet v lednici. Těsto rozválíme a na něj poklademe nastrouhaná jablka a vlašské ořechy. Pečeme na 150° a to je vše. Dobrou chuť!

foto: Vintagelover

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty a jeho autorem je Vintagelover. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

14 komentářů u „Můj recept na jablečný štrúdl

  1. No to je náádhera! Jen se zakousnout, kávička nebo čaj! Určitě vyzkouším a děkuji za recept!!
    Mám moc rádá Váš blog a díky za inspirace! Martina

  2. Štrúdlik mám moc ráda. Nepeču ho však příliš často, protože děti ho nejedí a my s manželem se potom musíme „obětovat“ a vše sníst sami.

  3. Vypadá to krásně,dnes jsem měla v plánu žemlovku,ale štrůdl podle nového receptu asi vyhraje.Dělala jsem podle Vás čokoládové lanýže a byly skvělé.Tak rychle s chlapečkem na sáně pokud je sníh a do toho!Jsem na vašem blogu často,jste velmi šikovná!Krásný den!Ivana

  4. Recept doporučuji, mňam:-)))
    Je výborný a blog je taky výbornýýýýýý, lepší jsem nenašla a to jsem hledala dost :-)))Tak ať se daří paní Moniko:-))))

  5. Štrůdl vypadá moc dobře a recept neobsahuje žádné složitosti (což mám nejraději : )Zítra si přivezu jablka a jdu do toho!
    Katka

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *