Pampeliška

Dočetla jsem se:  V kuchyni se používají květy, listy i kořeny. Kořen sbíráme nejlépe před rozkvětem rostliny (březen až duben), listy od dubna do září. Rostlina je kromě vitamínů A, B, C a D zdrojem betakarotenu, křemíku, draslíku, vápníku, železa a dalších minerálních látek… Hmm,  dnes si chci z nich zkusit jarní salát: 200 g čerstvých mladých listů, 1 bílý jogurt, sůl. Listy natrháme nadrobno, polijeme jogurtem, střídmě osolíme a promícháme.  Krásný víkend všem ♥

photo © Vintagelover

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty a jeho autorem je Vintagelover. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u „Pampeliška

  1. Krásné fotky! :o). Salát zní zajímavě, škoda, že v mém okolí moc pampelišek neroste… A když, tak jsou většinou dost použité pejsky a na takové moc chuť nemám ;D

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *