Sirup z bezinkových květů

K létu patří domácí bezová šťáva s ledem a perlivou vodou. Letos jsem místo bílého cukru použila hnědý. Někde jsem se dočetla, že sirup připravený z čerstvých květů působí preventivně proti nachlazení… A ještě můj tip: část sirupu zamrazuji do tvořítek na led. V zimě se hodí. Recept je na poslední fotce a vypůjčila jsem si ho z časopisu Apetit. Hezké pondělí!

foto: Vintagelover

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty a jeho autorem je Vintagelover. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

20 komentářů u „Sirup z bezinkových květů

  1. Moni, díky za recept, jen co zase přestane pršet, jdu je natrhat a jdu do toho!! A ty tvoje pivoňky chci taky…ty nemám. Mám jenom růžovou a bordo. Ta bílá je nejkrásnější!!! Proč pořád prší? tak pa a hezký týden:-)))

  2. Zrovna včera jsem si sirup přivezla z chalupy, používám stejný recept, díky za tip na zamrazení, v zimě se určitě bude hodit.
    Ahoj Irena

      • Rok ses rokem sešel, a už jdu opět dělat bezinkovou štávu.. zveřejníte prosím i recept na liker. konzumujete ho samotny, nebo jak prosim vyuzivate. dekuji

  3. Ahoj, první várka již vypitá, právě přeléváme druhou várku do flašek. Vše dle tvých rad.
    děkujeme Patrik a spol

  4. Naprosto sdílím Vaše nadšení pro bezinkovou šťávu. Recept mám podobný…jen ještě přidávám „konzervační prostředek pro zavařování“, já vím je to konzervant, ale šťáva tak vydrží ve sklepě klidně až do zimy (když se nevypije) a aspoň vím co jsem do šťávy dala a kolik jsem toho tam dala, narozdíl od kupovaných…bez konzervantu mamce vždycky da dvou měsíců zplesnivěla…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *