Šlehačková roláda

Většinou ji dělám s kakaem. Je bez mouky a moc jsme si ji u nás doma oblíbili. Tentokrát jsem kakao neměla, tak jsem ji zkusila upéct jen z vajíček a cukru. Do šlehačkové náplně jsem přidala trochu kokosu a je taky moc dobrá.

A jak na ni?

8 vajec,12 dkg cukru krupice, 3 lžíce nastrouhaného kokosu, 250 g smetany na šlehání.

Ušleháme 8 bílků, do bílku přidáme 12 dkg cukru a nakonec do celé ušlehané hmoty přilijeme 8 žloutků, které si předem vidličkou rozšleháme. Tekuté těsto nalijeme na plech na pečící papír a dáme péct na 18 minut na 150 stupňů. Po upečení lehce odloupneme pečící papír. Těsto je vláčné a dá se pěkně rolovat. Posypeme nastrouhaným kokosem a potřeme ušlehanou šlehačkou a zarolujeme. Roládu dáme vychladnout do lednice a poté krájíme a servírujeme na talíře.

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty a jeho autorem je Vintagelover. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *