Dělám ji na Vánoce každý rok. Chutná skvěle a jsem překvapena, že jsem ji ještě na blog nedala. Tak dnes blogová premiéra.
Eidam, pomazánkové máslo, okurky, šunka, majolka, hořčice, trochu soli.
Rozmícháme veškeré suroviny patřící do pomazánky (náplně). To znamená pomazánkové máslo, na jemno nakrájené okurky, lžíci hořčice, lžíci majonézy. Kdo chce, může trošku přisolit, ale myslím, že to není nutné. Tvrdý sýr eidam rozehřejte ve vodní lázni. Až je dostatečně měkký, položte ho na mokrý vál a mokrým válečkem rozválejte na obdélníkový plát silný asi 3–4 mm. Sýr pokryjeme plátky šunky a rozetřeme pomazánku. Poté sýrový plát svineme pevně do rolády, tu zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici ztuhnout nejlépe do druhého dne. Je výborná a moc doporučuji. Mávám všem do čtvrté neděle adventní♥
Hezké,pohodove Vánoční svátky.
Ireno, Vám taky. Krásné svátky ♥
Děkuju za všechny milé příspěvky, které můžu číst na vašem blogu. Ráda se tady inspiruju….. a k té roládě – rozvalování sýra se mi občas nezdařilo, asi kvůli kvalitě toho, co nám občas jako sýr prodají, ale moje milé kolegyně v práci mají jíný trik a ten mi funguje na 100% – na pečící plech rozprostřou pečící papír a pokladou plátkovým sýrem, který se tak jeden cm překrývá v krajích a dají na chvíli zapéct. Plát na roládu jak vyšitý, už to jinak nedělám… Tak krásný nový rok, plný inspirace, Eva